Böcker

Släktforskare är en brokig skara människor med en gemensam nämnare, intresset för sitt ursprung. I den här boken möter vi två kvinnor i två olika generationer, mor och dotter. Vi får följa deras sökande efter sina rötter. De tar läsaren med på en spännande resa, som utöver glada skratt och igenkännande nickar, bjuder på faktakunskap och nyttiga forskartips.
Kort sagt, den här boken skildrar en släktforskares vardag såsom den ser ut i jakten på dem som levde före oss. Utgiven på HMan Förlag 2009


Det är nu dags att lyfta fram våra kyrkor och kyrkogårdar som turistmål med samma värde som andra historiska byggnader och kulturlämningar. De är oaser där den stressade nutidsmänniskan kan hämta kraft och energi. Och de är värda besök. Att avnjuta sin kaffekorg sittandes på en kyrkogårdsmur är bra mycket trevligare än på en rastplats där bilarna rusar förbi och skräpet far runt likt svalor i vindbruset. Våra kyrkogårdar är till för att besökas och njutas av likt vilken park som helst.
Kyrkornas hemligheter presenterar kyrkor och kyrkogårdar utifrån ett nytt perspektiv.
I första delen får läsaren tips om spännande utflyktsmål i Götaland (undantaget Gotland).
Utgiven på Isaberg Förlag 2012.


Kyrkornas Hemligheter del 2 omfattar mellersta Sverige och här fortsätt er den spännande resan från första delen. Kyrkorna och dess vackra parker skänker besökaren både ro i själen och lugn i sinnet. Här möter vi Sveriges historia under tusen år öga mot öga. Kungagravar och offerlundar går hand i hand med kristendomen, som sakta men säkert vinner mark i Norden. Det är under denna tid riket Sverige finner sina former, en kombination av gudstro och gudomlig kungamakt. Spår som idag finns överallt omkring oss. Många kyrkor, speciellt i Uppland och Sörmland har sällskap av både runstenar och förkristna begravningsplatser. Författaren Ewa Klingberg och fotografen Hanna Åhman guidar läsarna till spännande platser, ibland bara ett stenkast bort och inspirerar till egna upptäckter i vårt unika kulturarv. I denna andra del reser de i Närke, Sörmland, Uppland, Västmanland, Värmland, Dalarna och på Gotland.
Utgiven på Isaberg Förlag 2014.


Sissela Konradsdotter föds 1252 i smålandet Njudung. Hennes far är känd för sin magiska förmåga att förvandla stenar till konstverk. Hans berömmelse når ända till kungaborgen i Stockholm, och han får en inbjudan av kung Valdemar. Dottern Sissela följer med till Stockholm och snart är hon en central del av kung Valdemars liv. Men maktstriderna och intrigerna på kungaborgen tvingar henne på flykt. Med sig får hon kungens frilloson Eskil och den ring som under århundraden burits av kvinnor i maktens närhet. En dag många år senare hinner verkligheten i kapp Sissela, och hennes hemligheter riskerar att avslöjas.
Stenhuggarens dotter är den sjunde fristående delen i Historiska Medias omtyckta romanserie Släkten. Ewa Klingberg tar läsaren med på en dramatisk resa till en sägenomspunnen tid. Utgiven på Historiska Media 2015


Huskvarna-sviten bjuder på både historiskt djup och mysig feel good. Det är högklassig må bra-läsning för dig som tycker om berättelser om vänskap, relationer och oväntade möten, allt skildrat med värme och inlevelse. Läs mer här


Ewa Klingbergs populära romanserie Begravningsbyrån Tranan skildrar med värme och humor vardagen på en begravningsbyrå och livet i en svensk småstad.
Läs mer här


Efter succé-serierna om Huskvarna och Tranås kommer Ewa Klingberg nu med en ny serie som liksom Huskvarnasviten har en nutida och en dåtida berättelse som vävs samman.
Återigen har hon valt en småländsk småstad som skådeplats. Läsarna kommer att bjudas in till en mörk värld bestående av skrönor, svek, härliga karaktärer och en och annan påse Ahlgrens bilar.